LA MALETA DEL EDUCADOR: GANADORA DE UN PREMIO “ONE LOVELY BLOG AWARD”

GRÀCIES!!!

GRÀCIES!!!

Fa molt poc, “La maleta del educador(a)” ha estat reconegut i premiat pel blog “Anem a Pams” als Premis One Lovely Blog Awards, premi que persegueix el reconeixement i el recolzament a la difusió de blocs que comencen i que resulten interessants al lector/a.

Per mi, la nominació per part de Cristina Pérez, la persona que hi ha al darrere del blog “Anem a Pams” ha suposat una alegria i ha significat un cop d’alè fresc que m’ha motivat per seguir apropant-me a les persones que estem vinculades al món educatiu, ja siguem papes i mames, profes, educadors i educadores, així com persones àvides de saber en general. D’aquesta manera, m’ha alentat a seguir oferint recursos per tal d’ anar millorant en la nostra formació i pràctica educativa.

Amb la intenció de seguint donant continuïtat a aquesta proposta, passe el testimoni i us done a conèixer quins són els meu 10 blogs nominats, evidentment, són els que estan però no estan tots els que són:

Tot seguint el fil, els blogs nominats hem de complir les següents pautes:

 • Anomenar i agrair el premi a la persona / bloc que ha concedit la nominació.
 • Fer-nos seguidors/es d’alguna manera del bloc que ens ha nominat.
 • Respondre les 11 preguntes que et fa.
 • Atorgar el premi a 11 blocs que t’agraden, imprescindible que no siguin molt coneguts.
 • Fer 11 noves preguntes als que són premiats.
 • Informar del premi a cadascun dels blocs que nominis.
 • Visitar els altres 10 blocs que han estat premiats.

A continuació passe a respondre a les preguntes que em plantegen des d’ “Anem a Pams”:

 • 1. Quan et vas iniciar en el món dels blocs, anteriorment havies pensat alguna vegada que series l’autor d’un bloc?

Fa poc més d’un any, en plena dèria formadora degut a una etapa de llarga aturada( no m’he sabut estar mai quieta) vaig optar per fer un curs de creació de blogs gratuït del SOC, en col·laboració amb la UOC.  D’aquesta manera vaig tindre l’oportunitat de bolcar tots els meus interessos en la maleta del educador(a). Portava al cap la idea de poc temps enrere, així que vaig aprofitar per combinar formació i informació.

 • 2. ¿Per què iniciar el projecte del bloc, quins eren els teus objectius?

El fet d’anomenar-la “maleta” descriu molt bé l’objectiu que perseguia: poder portar-me els recursos necessaris per treballar i per oferir allà on siga.

Sovint em trobava que, bé siga a un escola, a un centre o a una conversa improvisada sortia la necessitat d’accedir a algun recurs (material per treballar la disgràfia, recursos per abordar la hiperactivitat, normes d’ortografia, etc). Com que en aquell moment no podia accedir-hi, va sorgir la idea de portar sempre una maleta pedagògica al darrere. D’aquí el nom de “la maleta del educador/a”.

 • 3. Com determines el tema que vas a tractar?

Segons les necessitats que m’he anat trobant al llarg de la meua experiència com a mestra, orientadora i educadora vaig afegint continguts. Sempre deixe oberta la porta a nous suggeriments i continue oberta a qualsevol necessitat de tota la comunitat educativa. Així que espere en candaletes les vostres propostes i demandes a través del formulari de contacte del propi blog.

 

 • 4. Has escrit o col · laborat en algun altre bloc?

Personalment col·labore amb altre blog de temàtica cultural en relació a la ciutat de Barcelona: http://www.monbarcino.com/ i, en relació a la temàtica educativa faig difusió del bon treball d’altres agents educatiu a través de twitter @lamaletadeleduc  i al blog roll propi.

 • 5. Com penses que poden ajudar les xarxes socials en la difusió i en el treball en el món social?

Hui en dia és evident que cal fer visible el nostre treball, compartint recursos i experiències ens beneficiem tots i totes. Les xarxes socials són unes grans aliades i, com a tals, les hem de tenir al nostre costat en la difusió, dia a dia, dels nostres descobriments.

 • 6. Quins són els teus màximes preocupacions en relació al món social actualment?

Les retallades als serveis públics i, en concret, en educació, afecten greument al futur de l’ensenyament i, des del primer moment,  posen sota les cordes la qualitat d’aquest. Projectes, recursos personals i materials que es treballaven amb èxit per garantir una educació inclusiva, coeducativa i exempta d’elitismes actualment queden pendent d’un fil. Cal que es replantegen molt bé quines són les prioritats –des del punt de vista polític -i cal conscienciació crítica- per part de tota la ciutadania en general-.

 • 7. Podries recomanar algun llibre sobre temàtica social?

“Pedagogía del oprimido”, de Paulo Freire

 

 • 8. Què opines sobre la coeducació?

Trobe que és necessari incloure projectes coeducatius dins de qualsevol centre, més enllà d’aquells que són merament “oficials”. És a dir, incloent esplais, centres esportius, etc. A més a més, caldria transcendir les fronteres de la pròpia visió del centre per tal de què aquestes polítiques coeducatives fóren marcades des d’un marc normatiu superior.

D’altra banda, una formació en aquesta línia deuria fer-se extensible a tot el professorat així com  la resta d’altres agents educatius.

La coeducació és necessària per tal de garantir la igualtat d’oportunitats a tota la ciutadania, ja que de l’aigua amb què reguem la llavor dependrà la fortalesa de l’arbre que tindrem en un futur.

 • 9. Podries explicar-nos una experiència positiva que hagis tingut a través de la teva experiència com a blogger?

Recorde, al poc d’existir la maleta, que una tutora va contactar amb mi (a través del blog) per tal de poder col·laborar en el treball de recerca d’una alumna de batxillerat. Tenia una vessant social i pedagògica molt interessant. Em va sorprendre i agradar participar-hi.

 • 10. Quins mitjans de difusió fas servir per al teu bloc?

Cada post que publique va lligat al facebook, linkedin i twitter (@lamaletadeleduc). També es pot fer seguiment de les entrades al blog per RSS.

Des d’aquí mil gràcies a tots i totes qui seguiu a la maleta!!

 

 • 11. Finalment, ens podries parlar d’alguna entrada al bloc a la qual tinguis un especial afecte?

Talleres creativos sobre educación de Manuel Gallardo y Hanoch Piven, IFEMA (Madrid)14 y 16 de febrero,

En aquesta entrada convidava a afegir-s’hi a tota la comunitat educativa de Madrid per poder formar part d’un projecte educatiu del qual vaig formar (i forme) part: AULAS CREATIVAS.

En aquestes sessions vaig tenir l’ocasió de treballar de la mà d’uns mestres, com ara: Miguel Gallardo(us sóna el còmic/documental “María y yo” sobre el Transtorn de l’Espectre Autista?) i Hanoch Piven (il·lustrador megacreatiu). A més de poder “empapar-me de totes les inquietuds/sabers/experiències entorn una reflexió de base:  “què és l’Educació per a nosaltres?” que va tindre lloc en el marc d’uns miniforos durant la fira INTERDIDAC.

Certament, aquesta entrada va molt lligada a una experiència de compartir recursos i coneixements, objectiu principal pel qual va nàixer aquesta maleta.

Esperem tu també pugues aportar part del teu equipatge i viatgem conjuntament.

Què dius, ara que la coneixes…t’hi sumes??

                      GRÀCIES!!

Quant a lamaletadeleducador

Al llarg de la meua experiència com a psicòloga, educadora i professora m'he trobat amb la necessitat constant d'emprar tant recursos didàctics com tècniques en el dia a dia amb el treball amb nens/es, jove si adults. Aquí he volgut compartir aquesta col·lecció de recursos per tal de facilitar la feina a la resta de professionals, mares i pares que en algun moment han necessitat d'aquest tipus de suport.
Aquesta entrada s'ha publicat en qui som i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a LA MALETA DEL EDUCADOR: GANADORA DE UN PREMIO “ONE LOVELY BLOG AWARD”

 1. Miren ha dit:

  Hola: muchas gracias por pensar en mi blog para este premio, como ya me fue otorgado hace un tiempo modificaré la entrada para incorporar tu blog. Un saludo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s