Tallers gratuïts de #formació exprés per a #associacions i #entitats de #voluntariat @OTS_org

A continuació podeu trobar una oportunitat de formació gratuïta interessant.

En el marc de l’Escola d’Estiu del Voluntariat, que organitza la Generalitat de Catalunya,  l’Observatori del Tercer Sector organitza una sèrie de tallers “express” de 3 hores  sobre temàtiques d’interès per entitats de voluntariat de 17 a 20h els dies 18 i 19 de setembre.
Aquests tallers estan dissenyats per afrontar temàtiques d’utilitat per entitats i voluntariat, en un format de curta durada i participatiu, que tingui un impacte concret, finalitzant les persones participants amb tasques concretes de millora.
En aquest moment, les inscripcions estan obertes, però les places estan limitades.
> Com millorar la comunicació de l’entitat. A l’entitat de voluntariat tothom comunica. I al segle XXI, amb les xarxes socials, encara més. Al taller descobriràs pistes per millorar la comunicació de l’entitat, posant objectius comuns i millorant la presència social de l’organització. Impartit per Montse Santolino.
Es realitzarà el dijous 18 de setembre. Inscripcions obertes
> Com no morir ofegat pel correu electrònic. Cada vegada, hi ha més persones a les entitats desbordades per la gestió del correu electrònic, amb desenes (o centenars) de correus que reclamen una atenció impossible. Al taller trobaràs idees senzilles per agafar bon hàbits en la gestió del correu electrònic. Impartit per Pau Vidal. 
Es realitzarà el dijous 18 de setembre. Inscripcions obertes
> Com fer memòries que generin confiança. Les memòries són la principal eina de transparència amb la que compten les entitats. A vegades, les memòries es fan de manera repetitiva a partir de la memòria de l’any anterior. Es proposa repensar la memòria de l’organització en clau d’explicar els resultats que tenim. Impartit per Irene Borràs.

Es realitzarà el divendres 19 de setembre.  Inscripcions obertes

> Com desenvolupar les competències necessàries pel segle XXI. Les competències que buscaven als equips (remunerats i voluntariat) al segle XX ja no serveixen pel segle XXI: hem passat d’un entorn “tècnic-especialitzat” a un entorn “relacional-emprenedor”. Al taller s’identificaran les competències claus per sobreviure i aportar valor en una organització del segle XXI. Impartit per Jordi Serrano.
Es realitzarà el dijous 18 de setembre. Inscripcions obertes
> Temps de voluntariat i organització del temps de la vida quotidina. Els dies continuen essent de 24 hores, però la vida s’avui sembla pensada per dies més llargs. No és fàcil conciliar la vida personal i laboral amb la dimensió comunitària. Amb les reflexions que aporta aquest taller tindràs eines per gestionar diàriament de manera més eficientment la conciliació dels temes que t’importen. Impartit per Fabian Mohedano.
Es realitzarà el dijous 18 de setembre.  Inscripcions obertes
> Com estar presents a les xarxes internacionals. Encara que ens  dediquem a fer acció de proximitat, la presència internacional a les xarxes d’interès és imprescindible per una entitat connectada i moderna. Al taller es donaran pistes per una presència eficaç i econòmica a l’àmbit internacional. Impartit per Mònica Sàbata.
Es realitzarà el dijous 18 de setembre. Inscripcions obertes
> Com aconseguir complicitat social per sobreviure. Per què una entitat pugui sobreviure avui dia ha d’aconseguir “esser important” per alguns. Això es diu complicitat social i ens exigeix esforços per aconseguir-la i gestionar-la. Una entitat sense complicitat social és una entitat que morirà quan s’esgotin les fons de recursos que tingui actualment. Al taller trobareu eines sobre com consolidar i potenciar la complicitat social de la vostra entitat. Impartit per Pau Vidal.
Es realitzarà el divendres 19 de setembre. Inscripcions obertes

> Com iniciar una campanya de microfinançament (crowdfunding). Per tirar endavant els projectes hi ha nous mecanismes de finançament adequats per entitats de voluntariat amb una complicitat social sòlida. Una d’aquestes eines és el microfinançament, que permet iniciar campanyes de captació de recursos de persones que es vulguin comprometre amb els projectes de l’entitat. En el taller s’explicaran les bases per iniciar-se ràpidament en el tema. Impartit per Jaume Albaigès.
Es realitzarà el divendres 19 de setembre. Inscripcions obertes

EEV

OTS_logo

 

Quant a lamaletadeleducador

Al llarg de la meua experiència com a psicòloga, educadora i professora m'he trobat amb la necessitat constant d'emprar tant recursos didàctics com tècniques en el dia a dia amb el treball amb nens/es, jove si adults. Aquí he volgut compartir aquesta col·lecció de recursos per tal de facilitar la feina a la resta de professionals, mares i pares que en algun moment han necessitat d'aquest tipus de suport.
Aquesta entrada s'ha publicat en formació, jornades, recursos i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s