L’ABORDATGE DE LA DISGRAFIA

PROFES I EDUCADORS/ES!
Com alguns/es coneixem, la DISGRAFIA es defineix, d’acord amb el D.S.M-IV com: la discrepància entre les habilitats per escriure i l’edat quan causa interferència amb les activitats de la vida quotidiana per a les quals es requereix l’escriptura.
Podem diferenciar tres subtipus:
Disgrafia basada en el llenguatge: és una dificultat per construir correctament les paraules escrites. Per escriure es parteix d’un fonema per a construir el grafema. Es tracta per tant del mateix procés que es realitza en la lectura però en el camí contrari. Aquest procés està molt vinculat a la dislèxia.
Disgrafia d’execució motora: es referix a l’habilitat de motricitat fina necessària per escriure manualment. És un trastorn purament motor, no relacionat directament amb els mecanismes lectors. Ja que que poden haver-hi dificultats pràxiques a la planificació i a la programació de maniobres motores complexes, a més de la mala lletra poden presentar errors ortogràfics.
Disgrafia visoespacial: es refereix a una baixa habilitat visoespacial, deficient ubicació i distribució en el paper de l’escriptura, dificultat per encertar correctament en les separacions de les paraules. També omet lletres i té una especial dificultat a preveure el final de la línia i de la pàgina i de respectar els marges. Són nens/es que fan mala lletra i a més poques habilitats per al dibuix.
En aquest enllaç podrem trobar fitxes per treballar la DISGRAFIA amb nens/es:

FITXES PER TREBALLAR LA DISGRAFIA

MÉS FITXES PER TREBALLAR LA DISGRAFIA

Quant a lamaletadeleducador

Al llarg de la meua experiència com a psicòloga, educadora i professora m'he trobat amb la necessitat constant d'emprar tant recursos didàctics com tècniques en el dia a dia amb el treball amb nens/es, jove si adults. Aquí he volgut compartir aquesta col·lecció de recursos per tal de facilitar la feina a la resta de professionals, mares i pares que en algun moment han necessitat d'aquest tipus de suport.
Aquesta entrada s'ha publicat en el racó del profe, recursos i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s